Motivatie

Ik heb het geluk dat mijn werkgever aan mijn collega’s en aan mij coaching en opleidingsmogelijkheden aanbied. Mijn werkgever is, net als ik, ervan overtuigd dat blije mensen blije werknemers maken, en dat een cursus of opleiding het meest zinvol is als deze je niet alleen iets leert op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak.

Ik heb veel verschillende workshops geprobeerd, van een basiscursus excel tot een vijfdaagse reis in ongetemd Lapland, om mijn angsten te confronteren en overwinnen. Voor mij was het snel duidelijk dat de trainingen waar ik het meest van geniet, diegenen zijn die je leren om een rijker leven te leven. Met rijk bedoel ik hier niet financieel, maar op een manier waar jij het meest van geniet. Uiteindelijk hebben we allemaal maar één kans hier op aarde. Het is onze verantwoordelijkheid om daar zoveel mogelijk uit te halen, maar op een manier waar je zelf blij mee bent. Zodoende is het onderwerp ‘geluk’ op mijn pad gekomen. Wanneer ervaart iemand geluk? Wat zijn daar de randvoorwaarden voor? Dit zijn de vragen die mij bezighouden, die ik probeer te beantwoorden en waar ik naar leef.

Ik maak al enkele jaren dankbaar gebruik van de mogelijkheid om trainingen, workshops en coaching te volgen. Ik heb het gevoel dat ik grote stappen heb gemaakt, zowel professioneel als persoonlijk. Dankbaarheid is belangrijk, maar in mijn ogen niet genoeg. Als je iets hebt geleerd, dan moet je dat ook in de praktijk brengen.

Het geven van trainingen is voor mij om twee redenen heel belangrijk:

  1. Het is een manier om door te geven wat ik heb geleerd, zodat anderen kunnen leren van mijn ervaring.
  2. Het is een manier om zelf verder te groeien.

Ook groei is heel belangrijk voor mij. Ik zie het zo: ik zit op ongeveer 30% van mijn leven, dus ook ongeveer op 30% van mijn kunnen. Het is heel gaaf om de potentie in anderen en in jezelf tot uiting te zien komen!