Over mij

Yep, dat ben ik

Geboren in 1987. Opgegroeid in Leiden. Verhuisd naar Den Haag. Altijd veel gedaan met sport. Begonnen met werken tijdens mijn studie. Sinds 2012 serieus bezig met persoonlijke ontwikkeling. Getrouwd in 2015. Vader sinds 2016.

Sommige mensen weten vanaf hun vroegste jeugd dat ze piloot willen worden. Hier hoor ik niet bij.

Andere mensen kiezen een studie en vinden op die manier hun droombaan. Hier hoor ik ook niet bij.

Mijn weg loopt anders. Ik heb nooit gedacht dat ik ooit professioneel voor een groep mensen zou staan. Sterker nog, vroeger kreeg ik geen twee woorden uit mijn keel als ik in de spotlight stond. Daar ben ik gelukkig overheen gegroeid. Hoe meer dingen ik vind die ik prachtig vind, hoe groter de behoefte is om deze met anderen te delen. Dit begon met met een aantal trainingen geven op werk. Niet lang daarna heb ik als vrijwilliger twee jaar lang training gegeven aan het studentenwaterpoloteam, waar ik zelf ook in speelde. Sinds 2015 uitte ik me in m’n blogs. Nu heb ik een aantal onderwerpen gevonden, die ik met de hele wereld wil delen.

Mijn stijl

Het is voor mij heel belangrijk dat iedereen tijdens een workshop, cursus of training persoonlijke aandacht krijgt. Iedereen zit op een andere manier in elkaar, dus de manier om iemand te bereiken verschilt ook per persoon. Vandaar dat ik het best met groepen van vier tot maximaal acht personen werk. Met kleinere groepen mis je een essentieel stuk sociale interactie, met grotere groepen kan je de persoonlijke aandacht die iedereen verdient, niet meer bieden.

Mijn stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, een stukje humor en proactiviteit en is informeel. Ik geef alleen trainingen in onderwerpen die er volgens mij echt toe doen. Dit zorgt voor twee dingen:

  • Enthousiasme van mijn kant
  • Goed begrip bij de deelnemers

Ik vind het ook heel belangrijk om wat je leert, ook te doen. Zowel tijdens een training, als daarna. Ik probeer daarom altijd om mijn spreektijd tot een minumum te houden, en ruim de tijd te nemen voor praktische opdrachten. Deelnemers krijgen ook altijd huiswerk mee, om dat wat ze hebben geleerd in de praktijk toe te passen.

What else?

Als je hard werkt, moet je ook goed ontspannen. Ik probeer niet acht uur aan stof in vier uur tijd te stoppen, dat werkt niet.

Zelf ontspan ik door te lezen (literatuur, fantasy, biografiĆ«n en self-improvement) waar ik maar kan (in bed, op de bank, in de trein, in de rij voor de kassa), door te sporten (twee keer per week in hartje Den Haag) of door te ravotten met m’n dochtertje. Oja, slapen vind ik ook heel fijn.